Vragen? Bel of App: 06 4821 9975

Wie is coach Marleen Lansbergen?

Het maken van keuzes heb ik niet altijd makkelijk gevonden. De eerste grote keuze die ik moest maken in mijn leven was mijn studiekeuze. Wat wilde ik gaan studeren? Ik startte met de studie Psychologie in Leiden. De realiteit van deze studie was anders dan ik had verwacht. Ik vond het erg theoretisch. Het vooruitzicht dat ik me eerst heel veel jaar vooral op theorie zou moeten richten, voordat ik echt 1 op 1 mensen zou kunnen begeleiden, sprak mij toen niet aan. Het was niet de juiste studie op dat moment voor mij. Het besluit om te stoppen was dan ook de eerste lastige beslissing in mijn leven. Uiteindelijk werd ik leerkracht basisonderwijs, waarbij ik meteen in de praktijk interactie had met de kinderen. Ik voelde me op mijn plek.

Tijdens mijn loopbaan volgde ik de opleiding tot Coach aan de Alba-academie. Ik kwam toen weer op het terrein dat me enorm boeit en waarvoor ik ooit met de studie Psychologie begon: het doen en laten van de mens. Wie zijn mensen? Wat drijft hen?

Het maken van keuzes gaat me tegenwoordig makkelijker af, omdat ik steeds meer weet wie ik ben en wat ik wil. Daarnaast durf ik trouw te zijn aan mijn eigenheid. Met coaching begeleid ik mensen om hún juiste keuzes te maken op dit moment.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen iets unieks heeft waar de wereld op zit te wachten. Er is namelijk geen ander met precies dezelfde mix van kennis, vaardigheden, drijfveren en talenten als jij. Er is iets waar jíj goed in bent en wat je aan de wereld schenkt. Dat doe je bijna automatisch als je helemaal in overeenstemming leeft met wie jij bent. Daarvoor is het belangrijk om je eigenheid te ontwikkelen. Lukt dit niet, dan kun je in de knel komen. Dan kies je bijvoorbeeld het verkeerde beroep, de verkeerde partner of je merkt: er klopt iets niet. Je leven wordt opgeschud en het wordt je duidelijk: ik moet nu bewust iets veranderen. Want op deze manier doorgaan past niet (meer) bij wie ik op dit moment ben.

In een coachtraject ga ik altijd samen met jou op zoek naar jouw eigenheid: wie wil jij NU zijn?

quote Ik had problemen met mijn “zijn” in de werkomgeving. Onzekerheden over mijn functioneren. Marleen heeft mij heel goed begeleid. Ze kon goed verwoorden wat mijn problemen waren en heeft mij doen inzien wat ik er aan kon doen. Vol vertrouwen kon ik haar alles vertellen wat mij dwars zat. En nu ben ik op de goede weg. Marleen, dank je wel.

Yolande Schepel

Wie wil je zijn?

Wat wil je hebben?
Wat wil je worden?
Wie wil je zijn?

Hebben is geld, een auto, een huis
Worden is studeren, een loopbaan
Zijn is geven en ontvangen.

Hebben is status
Worden is positie
Zijn is geluk.

Hebben betekent handige relaties
Worden betekent chefs, collega’s, medewerkers
Zijn betekent vrienden.

Wat je hebben kunt wordt voorgespiegeld
Wat je worden wilt wordt weerspiegeld
Wie je bent zie je in de spiegel.

Wat wil je hebben?
Wat wil je worden?
Wie wil je zijn?

Gebruik wat je gekregen hebt
Word wie je mag zijn.

Henk Herstel


Sta jij op het punt in je leven dat je iets wilt veranderen, maar weet je niet hoe? Of voel je dat je een keuze moet gaan maken, maar twijfel je welke kant je op moet gaan? Ik help je graag in een persoonlijk ontwikkelingstraject of een loopbaantraject. Heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan betekenen? Bel me dan op 06-48219975 of stuur een mail naar marleen@lansbergencoaching.nl. Ik hoor graag van je.

Coaching – Persoonlijk – Onderwijs