Vragen? Bel of App: 06 4821 9975

Coach Marleen Lansbergen

Mijn klanten aan het woord

quoteIk kwam uit een baan die me veel stress opleverde en waarbij ik om kwam in het werk. Ik kreeg het er gewoon benauwd van. Dat wilde ik bij mijn nieuwe baan voorkomen. Ik vroeg me af of mijn ervaring bij mijn vorige werkgever aan mij persoonlijk lag. Of dat het de situatie was die dit veroorzaakte. Daarom heb ik een coachtraject bij Marleen gevolgd.

Bij haar had ik gelijk een goed gevoel. Ze stelt je op je gemak en de gesprekken gaan eigenlijk vanzelf. Ze is betrouwbaar en begripvol. Ze vraagt ook goed door. Dat is heel prettig, want dan heb je er ook echt iets aan.

Ik heb door de gesprekken met Marleen meer over mezelf geleerd. Ik deed inzichten op waardoor ik bepaalde situaties anders ging benaderen. Eerder pakte ik bijvoorbeeld al het werk op dat er gedaan moest worden. Ik dacht altijd dat je vooral veel moet doen om in de ogen van een ander goed genoeg te zijn. Nu doe ik dat pas als ik er ook echt ruimte voor heb en het leuk vind. Ik vind het veel belangrijker om me goed te voelen en maak keuzes die bij mij passen.

Als je tegen iets soortgelijks aanloopt in je leven zou ik je echt aanraden om naar Marleen te gaan. Zij kan je er goed bij helpen.


Karin Oonk
quoteEen jaar geleden kwam ik plotseling thuis te zitten. Diagnose: een burn-out. Na veel rust en gesprekken met een psycholoog ben ik na een half jaar weer begonnen, maar eigenlijk ging het bijna meteen weer mis. Marleen is met mij toen een coachtraject ingegaan.

Ik heb de gesprekken met Marleen als heel fijn ervaren. Omdat ze zelf al vele jaren in het onderwijs werkt, heeft ze veel ervaring, inlevingsvermogen en kennis van zaken. Daarnaast heeft ze een prettige luisterhouding, zonder oordeel. In de gesprekken en door rollenspel leerde ik heel andere kanten van mezelf kennen (en dat na ruim 40 jaar smiley) en dit is best confronterend geweest. Toch ben ik daardoor tot de kern van het probleem gekomen.

Door de coaching van Marleen heb ik het plezier in mijn werk teruggekregen. Ik heb handvatten om niet in dezelfde valkuilen te vallen. Ik heb gesprekstechnieken geleerd om confrontaties met collega’s op een goede manier aan te gaan. Ik voelde me in dit traject gesteund en begrepen. Ik durfde weer aan het werk met de tools die ik had meegekregen en het voelde veilig omdat zij mijn “vangnet” was.

Marleen is een fantastisch mens, die met passie en grote inzet coacht. Bovenal is het iemand bij wie je je snel op je gemak voelt en geeft ze je de moed en durf om jezelf terug te vinden en je problemen te tackelen. Zo is deze moeilijke ervaring uiteindelijk een reis naar binnen bij mezelf geworden met de beste reisleider die je je kunt wensen! Een ervaring waar ik uiteindelijk sterker ben uitgekomen. Dank je wel Marleen!


Margreet, Leerkracht Basisonderwijs
quoteKort geleden heb ik bij Marleen Lansbergen een loopbaantraject gevolgd. Zij weet heel goed tot mij door te dringen en eruit te halen wat er onder een bepaald gedrag zit.

Ik heb al enkele keren coaching gehad, maar haar aanpak is heel zinvol. Vooral het schema van het kernkwadrant heeft mij bruikbare inzichten gegeven.

Je kunt bij vier onderdelen (kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie) jouw eigenschappen invullen die bij een bepaalde situatie horen. Door het schema te bespreken kom je erachter door welk gedrag je in situaties belandt die je liever niet meer wil. Als je je bewust wordt welk gedrag van jouzelf dit veroorzaakt, dan kun je er ook wat aan doen.

Marleen geeft echt coaching op maat en dit heeft mij eyeopeners gegeven op werkgebied, maar zeker ook op persoonlijk gebied!


Conny Mosterd
quoteToen ik het coachtraject bij Marleen begon, zat mijn hoofd helemaal vol. Er was veel gedoe rondom mijn ex en de omgangsregeling met de kinderen. De communicatie met mijn ex verliep erg moeizaam. Ik wist niet hoe ik daar op een goede manier mee om kon gaan en het kostte mij erg veel energie, zeker in combinatie met corona en het thuiswerken.

Vanuit mijn werkgever kreeg ik een coachtraject aangeboden. Ik kreeg een aantal opties, waaronder coaching via een landelijk coachbureau. Maar dat sprak me niet aan. Dat vond ik onpersoonlijk. Na het bekijken van haar website koos ik voor Marleen. Ik herkende me in wat er gezegd werd op de homepage en de video en vond het prettig dat de mogelijkheid tot een sessie speedcoaching er was. Dat gaf mij de mogelijkheid om eerst nog even af te tasten. Ik kreeg een goed gevoel bij Marleen en dus zijn we het traject gestart.

In het eerste gesprek gingen we meteen de diepte in. In een hele korte tijd kwamen we direct bij de kern van het probleem en dat vond ik heftig. Maar het was nodig om uiteindelijk ook iets te bereiken. De gesprekken daarna borduurden hier steeds op voort op basis van voorbeelden uit mijn leven op dat moment. Ik kreeg handvatten en tips om door te kunnen en om de volgende keer anders met situaties om te gaan. Ik leerde ook hoe ik meer rust in mijn leven kon brengen en meer tijd voor mezelf kon creëren. Ik kan nu veel beter omgaan met lastige situaties met mijn ex en wat ik heb geleerd helpt me ook in de interactie met andere mensen. Eerst reageerde ik eigenlijk alleen maar vanuit mijn emotie en zei ik meteen wat ik ergens van vond. Nu pas ik de stappen toe die ik bij Marleen geleerd heb en denk ik eerst na voordat ik reageer. Ik ervaar nu minder stress, meer rust in mijn hoofd en heb meer zelfvertrouwen.

Marleen is meelevend en behulpzaam. Ze kan goed luisteren, gaat goed in op wat je haar allemaal vertelt en komt ook terug op bepaalde dingen. Dit alles is belangrijk voor mij geweest om te komen waar ik nu ben. Wat ik ook fijn vond, is dat Marleen flexibel is in het inplannen van de gesprekken. Mijn tijd is schaars met een druk gezin en mijn werk. Daarom koos ik er ook voor om de gesprekken online te laten plaatsvinden. Het scherm tussen ons was totaal niet belemmerend. Ik kon mezelf helemaal laten zien en er was een goede connectie. De gesprekken online waren denk ik net zo effectief als dat we elkaar face to face zouden hebben gesproken.

Al met al was dit coachtraject bij Marleen voor mij een heel positieve en leerzame ervaring.


Letty, Docent Beeldende Vorming
quoteMarleen is iemand die je gelijk op je gemak stelt en je op een fijne manier door middel van gesprekken en oefeningen weet te doorgronden. Haar coaching is zeer professioneel en biedt vele handvatten die je kunt gebruiken in je dagelijks leven. Ook jaren na haar coaching is alles wat je geleerd hebt nog steeds toepasbaar, zodat je niet terug valt in je oude patronen.

Jeroen, Systeembeheerder A
quoteAls je overspannen bent is het moeilijk om je bestaan goed te overzien. Je ziet overal obstakels, omdat je vermoeid bent en tegelijkertijd zie je eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. Het moet immers allemaal anders! Marleen heeft mij ontzettend geholpen om weer helder zicht te krijgen op wat ik wil en kan. Dat deed ze hoofdzakelijk door goed te luisteren en me met - soms - confronterende vragen terug te brengen naar de kern van wie ik ben.

Daniël, Docent Geschiedenis
quoteToen ik net begon bij een nieuwe werkgever heeft Marleen mij online coaching geboden. In eerste instantie vroeg ik me af hoe dat zou gaan en of het wel bij mij zou passen. Het bleek echter net zo'n mooie verbinding te kunnen zijn als met live ontmoetingen. Marleen is iemand die met een open en vriendelijke houding naar je verhaal luistert. Ik heb me altijd gehoord gevoeld bij haar. Dankjewel Marleen voor het fijne traject dat we samen hebben doorlopen.

Rozemarijn van den Brink
quoteTijdens de gesprekken met Marleen heb ik een open, veilige en hartelijke sfeer ervaren. Marleen was oprecht geïnteresseerd in mij en mijn verhaal. Ze stelde goede vragen die mij aan het denken zetten, bijvoorbeeld over grenzen stellen en belastbaarheid/omgaan met werkdruk. We gingen best wel snel de diepte in. Door de vragen van Marleen kreeg ik beter inzicht in een werksituatie en kon ik daar ook mee aan de slag.

Maryvonne van Poelje
quoteHet intakegesprek van het loopbaantraject voelde meteen goed. Marleen is een zeer rustgevend persoon, bij wie je je meteen op je gemak voelt. Zij weet door middel van gesprekken en testen het juiste uit je te halen. Ik heb de coaching van Marleen als zeer positief ervaren.

Maarten, Betonboorder/-zager
quoteIk had problemen met mijn "zijn" in de werkomgeving. Onzekerheden over mijn functioneren. Marleen heeft mij heel goed begeleid. Ze kon goed verwoorden wat mijn problemen waren en heeft mij doen inzien wat ik er aan kon doen. Vol vertrouwen kon ik haar alles vertellen wat mij dwars zat. En nu ben ik op de goede weg. Marleen, dank je wel.

Yolande Schepel
quoteTijdens een inwerktraject heb ik, samen met twee andere nieuwe leerkrachten, een intervisietraject gevolgd waarbij Marleen de gespreksleider en coach was.

Ik heb dit als heel prettig ervaren. Door haar objectieve kijk en open vragen kan Marleen je op een andere manier naar een (probleem)situatie laten kijken. Dit werkt heel verhelderend en zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat denken en een situatie vanuit een ander perspectief gaat zien, waardoor het aanpakken of oplossen eenvoudiger wordt.

Wat ik ook fijn vond, is dat Marleen ervaring heeft in het onderwijs, waardoor ze de situatie heel goed begrijpt en daardoor heel gericht kan helpen om een situatie in kaart te brengen en vervolgens te veranderen.

Marleen is een persoon bij wie ik me snel op mijn gemak voel en door het vertrouwen dat ze uitstraalt en haar open, objectieve kijk en vragen, voelt het heel goed om persoonlijke en werkgerelateerde kwesties met haar te bespreken.


Gerda, Leerkracht Basisonderwijs
quoteMarleen is, als coach en als mens, een zeer onderhoudende gesprekspartner en daardoor ook een uitstekende sparringpartner. Ze weet heel snel de accenten te leggen op de punten die ertoe doen, waardoor je al snel op het juiste denkspoor wordt gezet. Marleen is ook een warme persoonlijkheid die er in haar begeleiding voor zorgt dat je je direct op je gemak voelt.

Wieke Heikoop, Eigenaar Wiekemedia
quoteIk heb met Marleen samengewerkt in mijn periode als HR Adviseur bij Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels. Marleen heeft daar naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en van degene die zij coachte gewerkt. Marleen neemt niet zomaar een coachingsopdracht aan maar kijkt door middel van het stellen van kritische vragen of zij de juiste coach is voor de opdracht. Verder is Marleen een zeer prettige persoonlijkheid om mee samen te werken.

Mark Van Harskamp, HR Adviseur Gemeente Rotterdam

Coaching – Persoonlijk – Onderwijs