Referenties

quoteAls je overspannen bent is het moeilijk om je bestaan goed te overzien. Je ziet overal obstakels, omdat je vermoeid bent en tegelijkertijd zie je eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. Het moet immers allemaal anders! Marleen heeft mij ontzettend geholpen om weer helder zicht te krijgen op wat ik wil en kan. Dat deed ze hoofdzakelijk door goed te luisteren en me met - soms - confronterende vragen terug te brengen naar de kern van wie ik ben.

Daniël, Docent Geschiedenis
quoteKort geleden heb ik bij Marleen Lansbergen een loopbaantraject gevolgd. Zij weet heel goed tot mij door te dringen en eruit te halen wat er onder een bepaald gedrag zit.
Ik heb al enkele keren coaching gehad, maar haar aanpak is heel zinvol. Vooral het schema van het kernkwadrant heeft mij bruikbare inzichten gegeven.
Je kunt bij vier onderdelen (kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie) jouw eigenschappen invullen die bij een bepaalde situatie horen. Door het schema te bespreken kom je erachter door welk gedrag je in situaties belandt die je liever niet meer wil. Als je je bewust wordt welk gedrag van jouzelf dit veroorzaakt, dan kun je er ook wat aan doen. Marleen geeft echt coaching op maat en dit heeft mij eyeopeners gegeven op werkgebied, maar zeker ook op persoonlijk gebied!

Conny Mosterd
quoteEen jaar geleden kwam ik plotseling thuis te zitten. Diagnose: een burn-out. Na veel rust en gesprekken met een psycholoog ben ik na een half jaar weer begonnen, maar eigenlijk ging het bijna meteen weer mis. Marleen is met mij toen een coachtraject ingegaan. Ik heb de gesprekken met Marleen als heel fijn ervaren. Omdat ze zelf al vele jaren in het onderwijs werkt, heeft ze veel ervaring, inlevingsvermogen en kennis van zaken. Daarnaast heeft ze een prettige luisterhouding, zonder oordeel. In de gesprekken en door rollenspel leerde ik heel andere kanten van mezelf kennen (en dat na ruim 40 jaar smiley) en dit is best confronterend geweest. Toch ben ik daardoor tot de kern van het probleem gekomen.
Door de coaching van Marleen heb ik het plezier in mijn werk teruggekregen. Ik heb handvatten om niet in dezelfde valkuilen te vallen. Ik heb gesprekstechnieken geleerd om confrontaties met collega’s op een goede manier aan te gaan. Ik voelde me in dit traject gesteund en begrepen. Ik durfde weer aan het werk met de tools die ik had meegekregen en het voelde veilig omdat zij mijn “vangnet” was.
Marleen is een fantastisch mens, die met passie en grote inzet coacht. Bovenal is het iemand bij wie je je snel op je gemak voelt en geeft ze je de moed en durf om jezelf terug te vinden en je problemen te tackelen. Zo is deze moeilijke ervaring uiteindelijk een reis naar binnen bij mezelf geworden met de beste reisleider die je je kunt wensen! Een ervaring waar ik uiteindelijk sterker ben uitgekomen. Dank je wel Marleen!

Margreet, Leerkracht
quoteHet intakegesprek van het loopbaantraject voelde meteen goed. Marleen is een zeer rustgevend persoon, bij wie je je meteen op je gemak voelt. Zij weet door middel van gesprekken en testen het juiste uit je te halen. Ik heb de coaching van Marleen als zeer positief ervaren.

Maarten, betonboorder/-zager
quoteIk had problemen met mijn "zijn" in de werkomgeving. Onzekerheden over mijn functioneren. Marleen heeft mij heel goed begeleid. Ze kon goed verwoorden wat mijn problemen waren en heeft mij doen inzien wat ik er aan kon doen. Vol vertrouwen kon ik haar alles vertellen wat mij dwars zat. En nu ben ik op de goede weg. Marleen, dank je wel.

Yolande Schepel, Onderwijsassistent
quoteMarleen is iemand die je gelijk op je gemak stelt en je op een fijne manier door middel van gesprekken en oefeningen weet te doorgronden. Haar coaching is zeer professioneel en biedt vele handvatten die je kunt gebruiken in je dagelijks leven. Ook jaren na haar coaching is alles wat je geleerd hebt nog steeds toepasbaar, zodat je niet terug valt in je oude patronen.

Jeroen, Helpdeskmedewerker B
quoteTijdens een inwerktraject heb ik, samen met twee andere nieuwe leerkrachten, een intervisietraject gevolgd waarbij Marleen de gespreksleider en coach was.
Ik heb dit als heel prettig ervaren. Door haar objectieve kijk en open vragen kan Marleen je op een andere manier naar een (probleem)situatie laten kijken. Dit werkt heel verhelderend en zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat denken en een situatie vanuit een ander perspectief gaat zien, waardoor het aanpakken of oplossen eenvoudiger wordt.
Wat ik ook fijn vond, is dat Marleen ervaring heeft in het onderwijs, waardoor ze de situatie heel goed begrijpt en daardoor heel gericht kan helpen om een situatie in kaart te brengen en vervolgens te veranderen.
Marleen is een persoon bij wie ik me snel op mijn gemak voel en door het vertrouwen dat ze uitstraalt en haar open, objectieve kijk en vragen, voelt het heel goed om persoonlijke en werkgerelateerde kwesties met haar te bespreken.

Gerda, Leerkracht
quoteMarleen is, als coach en als mens, een zeer onderhoudende gesprekspartner en daardoor ook een uitstekende sparringpartner. Ze weet heel snel de accenten te leggen op de punten die ertoe doen, waardoor je al snel op het juiste denkspoor wordt gezet. Marleen is ook een warme persoonlijkheid die er in haar begeleiding voor zorgt dat je je direct op je gemak voelt.

Wieke Heikoop, Eigenaar Wiekemedia, Adviseur Onderwijsinnovatie
quoteIk heb met Marleen samengewerkt in mijn periode als HR Adviseur bij Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels. Marleen heeft daar naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en van degene die zij coachte gewerkt. Marleen neemt niet zomaar een coachingsopdracht aan maar kijkt door middel van het stellen van kritische vragen of zij de juiste coach is voor de opdracht. Verder is Marleen een zeer prettige persoonlijkheid om mee samen te werken.

Mark Van Harskamp, HR Adviseur Gemeente Rotterdam